Statsministeren tydelig på at vi må starte en grønn omstilling

På NHOs årskonferanse i dag var statsminister Erna Solberg veldig klar på at vi står foran en tøff omstilling for å klare de kravene som Paris-avtalen setter.  Hun vil gjøre Norge til verdens beste land for investeringer i grønne løsninger og sier at norsk næringsliv må være grønt, smart og nyskapende for å klare seg etter oljen. Det var også tydelig at det må skje mye i transportsektoren i årene som kommer.

I Hyop er vi klare til å gi vårt bidrag til dette skiftet og har en ambisiøs plan for å få nullutslippsdrivstoffet hydrogen faset inn i transportsektoren.  Men dette lasset kan vi ikke dra alene, og vi trenger både nye investorer som ser hvor kursen skal settes, samt et tydelig statlig program i regi av Enova for å gi fart i arbeidet med å få på plass tilstrekkelig hydrogen infrastruktur.

Hyop tror hydrogen kan gi en lettere omstilling for mange, side hydrogenbilene kan erstatte dagens biler 1 til 1, eller 1 til 1 pluss, siden hydrogenbilene glir lydløst frem og kun slipper ut rent vann.  Får vi etablert et rimelig godt distribuert nettverk av stasjoner tidlig, kan hydrogen fort bli et enkelt valg for mange, og omstillingen i transportsektoren kan bli mindre smertefull enn det statsministeren frykter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s