Første år med vekst

Året 2016 ble det første året det kan sies at hydrogenbilflåten i Norge hadde reell vekst. I mange år har vi hatt demonstrasjonsflåter som har kommet og gått, men etter at både Hyundai og senere Toyota åpnet for salg av hydrogenbiler i Norge kan vi nå se de første tegnene på at markedet så smått begynner å vokse.   Antall nyregistrerte hydrogenbiler landet  i 2016 på 23 stk. som er det høyeste antall noe år.  Totalt ruller det ved årsskiftet 46 hydrogenkjøretøy på norske veier, hvorav fem er busser.

På Hyops stasjoner merker vi økt pågang og registrerte 50 % økning i hydrogensalget i fjor.  Stasjonene klarer fortsatt å holde unna, men med en forventet dobling i salget av hydrogen­biler i 2017, blir det viktig for oss å få på plass de nye stasjonene på Høvik og Ryen som vil ha tilstrekkelig kapasitet til å dekke etterspørselen.  Etter en lengre runde med Vegvesenet vil grunnarbeidet på Høvik nå fortsette, og vi ser frem til å få stasjonen i drift etter påske.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s