Hydrogenstasjonen på Høvik tar form

Grunnarbeidet for den nye hydrogenstasjon på Høvik ble avsluttet til fellesferien, og området er nå klargjort slik at alle hydrogeninstallasjoner kan settes på plass.  Før dette kan ta til for fullt er vi avhengig av å få inngjerdet området, hvilket forventes å komme på plass i løpet av juli. Tanking av biler vil dermed kunne starte i august.

Nyheten fra Hyundai om en økning av produksjonskapasiteten for deres nye hydrogenbil til opp til 3 600 biler i året, er et interessant signal og betyr at det snarest må bygges stasjoner med god kapasitet slik som den vi nå etablerer på Høvik.  Signaler fra Toyota tilsier også en økning i volumer og antall modeller de nærmeste årene, og det blir interessant å se planene til Mercedes når de lanserer sin Hydrogenbil i september.

Stasjoner som Høvik blir derfor viktige for å kunne ta unne forventet volumvekst i de neste to-tre årene.  Når alle elementene etter hvert kommer på plass vil stasjonen kunne levere hydrogen til opp til 200 biler per dag, hvilket skulle være tilstrekkelig for å forsyne en bilflåte på ca. 1000 hydrogenbiler.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s