Veikart for hydrogen lansert på COP23

The Hydrogen Council som samler en rekke av de store aktørene innen transport og energi, la i dag frem et veikart som viser at hydrogen kan spille en vesentlig rolle i den energi-omleggingen vi nå skal gjennom. Hydrogen kan utgjøre en femtedel av energiforbruket i 2050 og kutte 6 Gt CO2 i året.  Hydrogensektoren kan gi betydelig sysselsetting med 30 millioner jobber og omsette for 2,5 billioner dollar.

I transportsektoren ser man potensialet for 10 til 15 millioner hydrogenbiler og en halv million lastebiler i 2030. Studien ser også på hvordan batteri- og hydrogenbiler spiller sammen, og at de forventer at hydrogenbilen blir det beste alternativet dersom rekkevidden er over 300 km.  Frem mot 2050 får hydrogendrevne kjøretøy en enda mer betydelig rolle.

Les studien her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s