Hydrogenstasjonen på Høvik åpner

Etter en lang og utfordrende ferd har hydrogenstasjonen på Høvik passert alle hindre og er klar for å tanke hydrogenbiler.  Stasjonen er nå i drift og  åpnes for publikum fredag 24/11. Fra det tidspunktet vil den være tilgjengelig for alle våre registrerte kunder døgnet rundt.

Stasjonen ligger velplassert til for mange trafikanter ved siden av Høvik kirke, og er svært lett å komme til vestfra med enkel tilgang fra E18 og Sandviksveien.  Fra øst kjører man av fra E18 til Høvik og følger Høviksvingen og Sandviksveien forbi Høvik kirke.

Selv om vi nå åpner for tanking er ikke stasjonen komplett.  Vi synes det er viktig å åpne for tanking så snart formalitetene var i orden siden det er stor pågang på våre stasjoner og brukerne etterspør mer kapasitet.  Frem til den offisielle åpningen i midten av desember, vil vi pynte stasjonen med fasader og skilt og optimalisere tankingen etter de erfaringer vi gjør oss de neste ukene.  Vi vil da også gå over til kun å bruke vanlig betalingsterminal.  De levende grønne veggene som skal særprege denne stasjonen vil komme sterkere frem fra våren av – da vil det komme slyngplanter rundt hele stasjonen.

Hydrogenstasjonen på Høvik vil tilføre en ny dimensjon for hydrogenstasjonene her i landet.  For første gang har vi designet en høykapasitetsstasjon fra grunnen av, og planlagt for det behovet vi ser komme de neste årene.  Høvik vil snart få to komplette linjer som uavhengig av hverandre kan forsyne biler gjennom de to dispenserne.  Med tilstrekkelig forsyning av hydrogen levert med vårt nye Energihotell, vil vi kunne tanke en stor bilflåte hver dag.  Vårt mål er at kundene alltid skal få hydrogen, og at man ikke skal trenge å bekymre seg om stasjonen er i drift eller ikke.

Stasjonen har installert en nyutviklet løsning for å håndtere resttrykket av hydrogen som står igjen i rørene etter tanking.  Det aller meste av dette tar vi tilbake i lagertanken, hvilket sparer utslipp av hydrogen og reduserer støyen når bilene frakobles.  Hyop tror at denne stasjonen som leverer fremtidens miljøvennlige drivstoff og som vil vokse inn i omgivelsene med sin grønne fasade vil bli et positivt element i nærmiljøet på Høvik.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s